GWP beeldmerk

Bodegas Frontaura

Bodega Frontaura bevindt zich in de D.O Toro, aan de oevers van de rivier de Douro. De boerderij, genaamd Pago de Valdelacasa, heeft 120 hectare waarin alleen de variëteit Tinta de Toro (Tempranillo) wordt gebruikt.

Bodega Frontaura bevindt zich in de D.O Toro, aan de oevers van de rivier de Douro.

De boerderij, genaamd Pago de Valdelacasa, heeft 120 hectare waarin alleen de variëteit Tinta de Toro (Tempranillo) wordt gebruikt.

De wijnstokken zijn gerangschikt met hekjes, welke een automatische druppelirrigatie hebben, en staan op een terrein, dat 654 meter boven zeeniveau gesitueerd is, op een rotsachtige bodem met stenen die de hitte vasthouden en fungeren als een natuurlijke thermostaat.

Met een productieve capaciteit van 400.000 kg per jaar, richt het wijnhuis zich op het aanbieden van een reeks rode wijnen die het evenwicht vertegenwoordigen tussen het potentieel van het terroir van het gebied en de elegantie van het productieproces zonder de essentie te maskeren van het fruit, dit bewerkstelligen zij door een variëteit aan Frans eikenhouten vaten te gebruiken.

Het wijnhuis is ook de eigenaar van Palacio de Frontaura y Victoria, een majestueus gebouw in het centrum van Toro dat dateert uit 1574 en dat een grote architectonische waarde heeft.