GWP beeldmerk

Casas del Bosque

Casas del Bosque begon in 1993 in Casablanca Valley, 70 km van de hoofdstad Santiago. De winery werd genoemd naar de ‘casas del bosque’ die hier ooit stonden; lemen huisjes omringd door een bos van olijf- en pijnbomen. Vandaag de dag beschikt de familie Cunéo over een wijngaardareaal van 237 hectare.

Dankzij de verkoelende invloed van de nabijgelegen Grote Oceaan is Casablanca Valley bijzonder geschikt voor het verbouwen van druivenrassen die gedijen in een koel klimaat. Sauvignon Blanc is hun specialiteit, terwijl ze ook schitterende wijnen maken van Chardonnay, Riesling, Pinot Noir en Syrah. De Cabernet Sauvignon en Carménère komen uit de Rapel en de Maipo Valley.Casas del Bosque is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de meest geprezen wijndomeinen van Chili.

Momenteel is Casas del Bosque bezig met de conversie naar biologische wijnbouw. Op 20 hectare wordt al strikt biologisch gewerkt en op de overige percelen hebben ze het, al matige, chemicaliën-gebruik met 70% weten te reduceren.

Grant Phelps die in januari 2010 als wijnmaker bij Casas del Bosque kwam werken, heeft ervoor gezorgd dat het wijnhuis tot de beste domeinen van Chili is gaan behoren. Grant Phelps is Master in Science in wijnbouw en oenologie. Hij heeft gewerkt in belangrijke wijngaarden in veel verschillende klimaten, zoals Australië, Argentinië, Californië, Hongarije en Oregon. Meer dan 80% van de productie wordt geëxporteerd naar het buitenland. Inmiddels is het stokje van Grant Phelps overgenomen door niemand minder dan de Nederlandse wijnmaker Meinard Bloem, die op zijn beurt het stokje weer heeft doorgegeven aan zijn rechterhand: Alberto Guolo. Het wijnhuis Casas de Bosque is door de IWSC (International Wine and Spirits Competition) in 2013 en 2014 uitgeroepen tot beste wijnhuis van Chili.