GWP beeldmerk

Cava Varias

Sinds 1968 combineert Pere Varias zijn schat aan ervaring met traditie en de beste innovatie en technologie in Sant Sadurni d'Anoia. De filosofievan Cava Varias, gebaseerd op passie, het karakter van het land, werk, geduld, onderzoek en innovatie, is gericht op het maken van de beste cavas en wijnen. De wijnmakerij combineert de nieuwste technologie in roestvrijstalen tanks voor gecontroleerde gisting met Franse en Amerikaanse eiken vaten voor een correcte veroudering.

De gecontroleerde omstandigheden van temperatuur en vochtigheid, plus de tijd die de flessen nodig hebben om te rusten en te verouderen, maken het mogelijk om Reserva-Cava’s te produceren en op de markt te brengen.

De nieuwe eigenaren, de familie Varias, hebben in 2003 een radicale omslag in de productiemethode bewerkstelligt door gebruik te maken van innovatie en technologie met behoud van traditionele criteria, inzicht en ervaring. De zorgvuldige aandacht en toewijding van de wijnbouwer, de combinatie van voorouderlijke kennis en moderne technologieën resulteren in Cava’s van hoge kwaliteit bij dit op 6 na oudste Cava-huis is de Penedès.