GWP beeldmerk

El Grillo y la Luna

El Grillo y la Luna ('De krekel en de maan') is een familiebedrijf dat in 2007 in Barbastro is ontstaan met het doel wijnen met ziel en een uniek karakter te creëren. "Patience" is het synoniem voor dit wijnhuis, ze wachten er op de optimale rijpheid van elke druivensoort in elk deel van de wijngaard.

Omdat ze bij El Grillo y la Luna geloven dat goede wijn in de wijngaarden begint, worden de wijnen op een ongehaaste manier geproduceerd, waarbij het unieke van elke wijnoogst zo veel mogelijk wordt gerespecteerd en de wijnen pas worden vrijgegeven als ze klaar zijn.

Met 48 hectare wijngaarden is dit een van de kleinste wijnhuizen in deze D.O in de regio Aragon. Hier worden alle druiven met de hand geoogst en geselecteerd. De datum van de oogst is niet vastgelegd in voorschriften, maar wordt bepaald door in de wijngaarden steeds opnieuw de druiven te proeven.

Zo verkrijgen ze met liefde, sereniteit en vastberadenheid wijnen met body, frisheid en balans.

Uitzonderlijke wijnen waarin het terroir en de druivensoort hun mooiste expressie bereiken.

Er is een grote verscheidenheid in bodemsoort, hoogtes en wijnstokken. Een vooraanstaande wijnmakerij kent het perfecte evenwicht tussen grondsoort, plant en microklimaat van het gebied; de verschillende combinaties van deze drie elementen zijn bepalend voor de kwaliteit van de druif. El Grillo y La Luna is erin geslaagd in samenwerking met de gerenommeerde oenoloog Michel Rolland, absolute topwijnen te produceren.