GWP beeldmerk

Agostino Wine Group

Agostino Wine Group is het verhaal van drie broers en één zus: Vincenzo, Rosalía, Sebastian en Miguel Agostino, die hun kindertijd in Mendoza hebben doorgebracht voordat ze in de jaren zestig met hun gezin in Canada zijn gaan wonen. De herinnering aan Mendoza bleef in hun gedachten als het land van hun jeugd; een periode van hun leven gedeeld met hun grootvader Sebastiano, omringd door de wijngaarden waarin hij werkte als een "aannemer-wijnboer".

Sebastiano was verliefd op het land Mendoza, met zijn zuivere water afkomstig uit het Andesgebergte en de altijd zonnige dagen. Hij zei altijd: "Zorg goed voor je wijnstokken en ze zullen je de beste wijn geven".

De gebroeders Agostino beloofden zichzelf ooit naar Mendoza terug te keren, met de droom om een wijnbedrijf te bouwen die hun grootvader zou eren en waar ze zijn ervaringen zouden kunnen toepassen. In het jaar 2003 keerden ze definitief terug naar Mendoza om hun droom waar te maken. Het is in Barrancas, Maipú, waar een nieuw hoofdstuk van hun verhaal begint, en waar ze dag na dag hun nalatenschap opbouwen: de wijnen van de Agostino Wine Group, bestaande uit de namen Agostino, Telteca en Crux.