GWP beeldmerk

Grupo Valdecuevas

Het wijnhuis Valdecuevas, wat letterlijk vallei van de grotten betekent, bevindt zich in de zogenaamde 'gouden driehoek', in de gemeente Rueda. Binnen het landgoed zelf, op het perceel genaamd La Pardina, biedt de nieuwe winery uitgerust met moderne, veelzijdige productiesystemen uitstekende mogelijkheden om een topproduct te realiseren.

Na een strenge controle en analyse van de druiven in augustus, begint de oogst bij Bodega Valdecuevas, afhankelijk van de rijpheid van de druiven, in september. Om de kwaliteit van de druiven voor de wijnen van Valdecuevas te bereiken, wordt deze controle uitgeoefend in de wijngaard, waarbij naast de rijping van de druiven, ook op het rendement wordt gelet, waarbij de totale productie per hectare niet hoger mag zijn dan 5.000 kg. Daardoor wordt een hogere concentratie in de druiven verkregen, resulterend in wijnen die geconcentreerd zijn, krachtig in de neus en overvloedig in de mond

Het beste van beide werelden. De 100 hectare wijngaard is gelegen in de Gouden driehoek van D.O. Rueda, [tussen de dorpen La Seca, Serrada en Rueda] gezegend met een bodem rijk aan kiezel. Op deze bodem groeien de beste druiven van Rueda, maar bij Valdecuevas doen ze nog een stapje extra om de beste kwaliteit van de wijnen te garanderen. De familie draagt constante en persoonlijke zorg voor de wijngaard, het hele jaar door. In de kelder vinificeren ze de druiven van elk perceel individueel in kleine vaten en barriques van het beste Franse eikenhout, pas daarna worden deze geblend tot het gewenste eindresultaat.