GWP beeldmerk

Viñedos Balmoral

De agrarische geschiedenis van de familie García Palazón begon met Atilano García aan het begin van de 20e eeuw. Zijn liefde en passie voor landbouw werd doorgegeven aan zijn zonen, José Vicente en Antonio García, die het werk van hun vader, tot op heden, voortzetten.

Na vele jaren te hebben gestreefd naar het waarmaken van een droom, kwamen ze het landgoed El Moralejo tegen, een landgoed dat al eeuwenlang met wijnstokken was beplant. Het belangrijkste kenmerk is de hoogte - tot 1050 meter boven de zeespiegel - een unieke locatie in een authentieke natuurlijke omgeving. Het was de broers duidelijk dat het temperatuurverschil tussen dag en nacht zich zouden vertalen in de unieke persoonlijkheid die de stille en mousserende wijnen van Balmoral vandaag kenmerkt. Ze zijn er zich bij Balmoral ook van bewust dat hoogte altijd in hun voordeel zal werken, gezien de invloed van de opwarming van de aarde die de komende jaren de vooruitzichten voor de sector wereldwijd zal veranderen.

Kort daarna begonnen Jose Vicente en Antonio een succesvolle samenwerking met Hervé Jestin, een beroemde oenoloog uit Epernay (Frankrijk), die in enkele van de beste champagnehuizen had gewerkt.

Tegenwoordig is het potentieel van de wijngaarden van Bodegas Balmoral onmiskenbaar, en hun stille en mousserende wijnen hebben naam gemaakt in de meer dan 25 landen waar ze worden verkocht. Het harde werk en de knowhow van de wijnmakers is bekroond met vele onderscheidingen.

Dit alles is het resultaat van de waarden die ten grondslag liggen aan de wijnmakerij, zoals respect voor het milieu, het gebruik van biologische methoden in de wijngaard, het streven naar uitmuntendheid op een zeer hoge standaard en vooral het meedogenloze werk van de familie, al hun tijd en moeite besteden aan het verbouwen en verbeteren van de wijnmakerij.