GWP beeldmerk

Viñedos de Páganos

Viñedos de Páganos is een van de exclusieve wijnhuizen van Sierra Cantabria, gelegen in het dorp Páganos in Rioja Alavesa, tussen hunebedden, archeologische vindplaatsen en oude kapellen. Het wijnhuis is opgericht in 1998 door Marcos en Miguel Eguren en uitgehouwen in het steen van de wijngaard. Het doel dat de gebroeders Eguren hebben met Viñedos de Páganos is om geweldige wijnen te produceren die alle intrinsieke kenmerken en persoonlijkheid vertegenwoordigen die de combinatie van klimaat, bodem en druivensoorten biedt.

Het gebied wordt overwegend beïnvloed door een Atlantisch klimaat, hoewel het continentale nuances heeft vanwege de beschutting tegen de koude noordenwind die de Sierra de Cantabria kenmerkt. De bodems van het landgoed Viñedos de Páganos bestaan uit kalkhoudende klei en leem met een zandstenen ondergrond waardoor de wijngaard, en dus zijn wijnen, een unieke minerale persoonlijkheid hebben.

De Tempranillo is perfect aangepast aan deze bodems en geeft prachtig het terroir weer waarin de wijngaard is geplant.

De wijngaarden El Puntido (25 ha) en La Nieta (1,75 ha) van Viňedos de Paganos zijn gelegen in de regio Rioja Alavesa. Deze wijnen worden bijna ieder jaar door de belangrijke wijncritici, als Parker en Guia Peñin beloond met 95+ punten.